գաստրո

Կայացավ «Երևանի գինու օրեր» փառատոնը

«Երևանի Գինու Օրեր» փառատոնը երևանյան ամենասպասված իրադարձությունն է։ Յուրաքանչյուր տարի քաղաքի սրտում մեկտեղվում է լավագույն հայկական գինիներն ու երաժշտությունը, բարձր տրամադրությունն ու համեղ խորտիկները։Այս տարի փառատոնը կայացավ հունիսի 2-4-ը, Մոսկովյան-Սարյան-Թումանյան փողոցների խաչմերուկում: Այս օրերին հայկական տասնյակ ընկերությունների պատրաստած գինին փորձելու համար Երևանի կենտրոնական փողոցներ էին եկել ոչ միայն քաղաքի բնակիչները, այլև բազմաթիվ գինեսերներ մարզերից և […]

Կայացավ «Երևանի գինու օրեր» փառատոնը Read More »

Երևանում մեկ ժամում 4800 բաժակ կաթ են խմել

Կաթի համաշխարհային օրվան ընդառաջ՝ մայիսի 27-ին Seasons այգում անցկացվեց Հայաստանում առաջին և ամենամարդաշատ կաթի հյուրասիրությունը։ Միջոցառման նախաձեռնողն ու իրականացնողը կաթնամթերքի առաջատար արտադրող «Երեմյան Փրոդաքթսն» էր։  Նախաձեռնության նպատակն է նպաստել մեր առօրյա սննդակարգի կարևորագույն մաս կազմող մթերքի՝ կաթի օգտագործման նոր մշակույթի ձևավորմանն ու տարածմանը, կաթնամթերքի օգտակարության հանրայնացմանը։ «ՇԱ՜Տ ԿԱԹԸ ՇԱ՜Տ ՍԵՐ Է» կարգախոսով սիրառատ իրադարձությունն իր

Երևանում մեկ ժամում 4800 բաժակ կաթ են խմել Read More »

«Գինու հանդիպում արվեստի հետ» երկօրյա ցուցահանդես-վաճառք

Դեկտեմբերի 23-24-ին կկայանա «Գինու հանդիպում արվեստի հետ» խորագրով, երկօրյա ցուցահանդես-վաճառք։ Ցուցադրության նպատակն է՝ ներկայացնել գինեգործությունը՝ որպես հայկական մշակույթի կարևոր մաս։Միջոցառման շրջանակներում հնարավոր կլինի ծանոթանալ «Հայաստանի գինիներ» ՀԿ-ի 17 անդամ ընկերությունների ներկայացուցիչների ու արվեստի ամենավառ ու ստեղծագործ ներկայացուցիչների հետ, ինչպես նաև ձեռք բերել գինիներ ԳՈՐԾԱՐԱՆԱՅԻՆ ԳՆԵՐՈՎ:Կենդանի ջազ և էթնո-ֆյուժն երաժշտությունը՝ հայտնի ու սիրված խմբերի կատարմամբ, կդարձնեն

«Գինու հանդիպում արվեստի հետ» երկօրյա ցուցահանդես-վաճառք Read More »

Սուրճի մշակույթի հայկական հետագիծը. ցուցահանդես Հովհաննես Թումանյանի թանգարանում

Հովհաննես Թումանյանի թանգարանում ապրիլի 20-ից մինչև հունիսի 15-ը տեղի կունենա ցուցահանդես հայերի սրճախմության և սուրճի ավանդույթների մասին՝ ընդգրկելով 18-րդ դարից մինչ 20-րդ դարակես ընկած ժամանակահատվածը: Ներկայացվելու է սուրճի մշակույթի վերաբերյալ 100-ից ավելի ցուցանմուշ: Առաջին անգամ 32 թանգարան և մասնավոր հավաքածուներ միացել են նախագծին՝ որպես հայաստանյան թանգարանների լայնածավալ համագործակցության դրսևորում: Ցուցահանդեսի ընթացքում հանրությունը հնարավորություն կունենա այցելելու

Սուրճի մշակույթի հայկական հետագիծը. ցուցահանդես Հովհաննես Թումանյանի թանգարանում Read More »

«Բարի ընթրիք» պրոֆեսիոնալ բռնցքամարտիկ Արթուր Աբրահամի հետ

Պրոֆեսիոնալ բռնցքամարտիկ Արթուր Աբրահամը հանդիպել է 44-օրյա պատերազմի մասնակից Դավիթ Ավետիսյանին՝ մասնակցելով «Այբ» կրթական հիմնադրամի «Բարի ընթրիք» նախաձեռնությանը:Դավիթը ծառայել է Ստեփանակերտի «Հայկազով» զորամասում և ծանր վիրավորում ստացել պատերազմի ընթացքում:

«Բարի ընթրիք» պրոֆեսիոնալ բռնցքամարտիկ Արթուր Աբրահամի հետ Read More »

«Երևանի գինու օրեր»-ը՝ հունիսի 4-ին և 5-ին

«Գինին սեր է, գինի խմելն՝ արվեստ, իսկ Երևանն այն վայրը, որտեղ պետք էխմել գինի»: Գինուն նվիրված հայաստանյան և միջազգային տոների շարքում իր առանձնահատուկ տեղն ունի «Երևանի Գինու Օրեր»– ը։ Մեծ համբավ ձեռք բերած այս միջոցառումն ամեն տարի տեղի է ունենում մայիս ամսվա առաջին ուրբաթ և շաբաթ օրերին, բայց միայն այս տարի՝ ՀՈՒՆԻՍԻ 4-ԻՆ և 5-ԻՆ։

«Երևանի գինու օրեր»-ը՝ հունիսի 4-ին և 5-ին Read More »

SEASONS ռեստորանն այսուհետ կգործի «Երեմյան Փրոջեքթսի» կազմում

«Երեմյան Փրոջեքթս» ընկերության ռեստորանային նախագծերի ցանկը համալրվել է: 2021 թվականի հունիսից Մաշտոցի 15/5 հասցեում՝ քաղաքային ժամանցի ու զբոսանքի ամենասիրված վայրերից մեկի՝ «Նոր Երևան» այգու տարածքում գտնվող SEASONS ռեստորանն ու M-CAFE սրճարանը կգործեն «Երեմյան Փրոջեքթս» ընկերության կազմում: «Երեմյան Փրոջեքթս»-ը SEASONS ռեստորանի գործունեությունը կշարունակի իրեն բնորոշ ձեռագրով ու մոտեցումներով: Նոր նախագիծը կունենա կոնցեպտուալ 4 ուղղվածություն, որոնք բնորոշելու

SEASONS ռեստորանն այսուհետ կգործի «Երեմյան Փրոջեքթսի» կազմում Read More »

«Չորս ձեռք» ձևաչափով ընթրիք «Շերեփ» ռեստորանում՝ խոհարարական արվեստի վիրտուոզների կողմից

«Շերեփ» ռեստորանում արդեն ձևավորված մշակույթ է գաստրոնոմիական յուրօրինակ միջոցառումներ կազմակերպելն ու դրանց շրջանակում տարբեր երկրների առաջատար շեֆ-խոհարարներին Հայաստանում հյուրընկալելը: Այս գեղեցիկ ավանդույթի համաձայն՝ ապրիլի 16-ին, խոհարարական արվեստի վիրտուզներ՝ Ռուսաստանի «Департамент 57» և «МА» ռեստորանների բրենդ շեֆ, SVCH դպրոցի գաղափարախոս Անտոն Իսակովն ու «Շերեփ»ռեստորանի շեֆ-խոհարար Գարիկ Խաչատրյանը,«Շերեփի» բաց խոհանոցում խոհարարական իրենց տաղանդով ու վարպետությամբ միասին ստեղծագործելով՝

«Չորս ձեռք» ձևաչափով ընթրիք «Շերեփ» ռեստորանում՝ խոհարարական արվեստի վիրտուոզների կողմից Read More »

«Իմ ապագան իմ ձեռքերում է» ծրագրի արցախցի մասնակիցներն այցելել են «Աթենք» գործարան

Հոկտեմբերի 26-ին մեկնարկել է «Իմ ապագան իմ ձեռքերում է» արցախցի երեխաների մասնագիտական կողմնորոշմանն օգնելուն ծրագրի երկրորդ փուլը: Ծրագիրը նախաձեռնել է 8 18 Special Edition Consulting ընկերության հիմնադիր Նանա Հովհաննիսյանը՝ Արցախի ԿԳՄ նախարարության հետ համատեղ։ Նախագծի ընթացքում երեխաներն այցելում են նաև տարբեր մասնագիտական, կրթական ու արտադրական ընկերություններ: Այս անգամ արցախցի պատանիներին իր գործարաններից մեկում հյուրընկալել էր

«Իմ ապագան իմ ձեռքերում է» ծրագրի արցախցի մասնակիցներն այցելել են «Աթենք» գործարան Read More »

«Կաթը սեր է».կաթնամթերքի համտես լրատվամիջոցների ներկայացուցիչների համար

Կաթ, մածուն, թթվասեր, կաթնաշոռ, կարագ, քամած մածուն, պանրի տարբեր տեսակներ. համեղ ու օգտակար սեղանի շուրջ լրատվամիջոցների ներկայացուցիչները այսօր՝ սեպտեմբերի 11-ին, սկսեցին իրենց օրը: Կաթի և կաթնամթերքի համտես-քննարկումը, որը կայացավ «Լավաշ» ռեստորանում, «Երեմյան Փրոջեքթս»-ի «Կաթը սեր է» արշավի շրջանակում էր: Լրատվամիջոցների ներկայացուցիչները  համտեսի միջոցով ծանոթացան մթերքի համային հատկանիշներին, ապա նաև՝ «Yeremyan Product»-ի պատմությանը: Խոսելով ֆերմայի արտադրության

«Կաթը սեր է».կաթնամթերքի համտես լրատվամիջոցների ներկայացուցիչների համար Read More »